#Дизайн

Тренди дизайну 2024

Дизайн-тренди, які допоможуть виділитися у Instagram 2024

Авторка статті:

Каміла Амескан

Графічна/веб та смм-дизайнерка в студії Ornament, менторка в Kukurudza

09 Лютого 2024

7 хв. читання

Тебе може зацікавити:

Тренди — це явище досить мінливе. Сьогодні є, а завтра воно вважатиметься чимось: «Фууу, моветон, забери!». Але факт залишається фактом — вони виникають не просто так. А залежать від ситуації та подій, які відбуваються у світі, зокрема у фешн-індустрії або з розвитком технологій.

І якщо якийсь тренд виникає, то він інтегрується й в інші явища. Зокрема, дизайн охоплює не лише графіку, а й маркетинг, інтернет та соціальні мережі. 

То, окрім хайпового штучного інтелекту, ще якась інформація про тренди 2024 року буде? А це ми зараз й дізнаємось.

Що треба знати про дизайн сторінки в інстаграмі

Не секрет, що Instagram — це одна із найпопулярніших соцмереж у світі. Вау, ось це здивували. Але якщо говорити саме про дизайн інстаграм сторінки, то треба не лише розібрати актуальні тренди в графіці, а й враховувати стиль, що відображає бренд чи людину. 

Світові ідеї формують тренди в дизайні

Та досить повторювати! Ну, добре. Тренди в графічному дизайні не є чимось закономірним. Цікаво те, що деякі з них можуть повторюватись, як-от неонові кольори з 80-их чи низька посадка штанів з нульових (що, знову?!). Проте повертаються вони з новим поглядом та рисами.

То чи потрібно сліпо наслідувати тренди? Так, але ні. Дякую, помогло. 

Чекай! Надихайся трендом, але пам’ятай про те, що твій стиль має виділятися серед конкурентів, відповідати цільовій аудиторії та підкреслювати концепцію бренду. Перед використанням тренду, зрозумій, чи справді він є функціональний. До прикладу, період, коли був в моді скломорфізм. Цей тренд динамічно запалав, але швидко згорів та втратив актуальність через низьку функціональність (бо на його фоні важко було читати текст, а також складно відтворювати сам ефект для кожного допису).

Світові ідеї формують тренди в дизайні

Але самі тренди варто аналізувати, щоб тренувати навчене око, знаходити нові ідеї та техніки. Бо це відкриває креативну чакру та є приманкою для нових клієнтів, адже ти транслюєш свої нові можливості через портфоліо. 

аналізувати тренди

Цього року відбулось чимало подій, інтриг та скандалів. Але як би не було дивно, 2024 люди будуть акцентувати саме на людських навичках та емоціях. 

А куди штучний інтелект дівся? Від нього нікуди не втечемо, проте він буде швидше нашим помічником. Бо однотипність та масмаркет, який, немов на фабриці, друкує все під один штамп (на кшталт бежевого тренча, одразу вибач!) відходитиме в сторону. Тепер важливі сенси.

Тож головний суспільний тренд 2024 — людина для людей.

Тренди дизайну 2024 — кольори та текстури

  • Яскраві кольори. Хоч стиль Барбі домінував минулого року, втім, він відкрив тренд на яскраві та соковиті кольори: червоний, рожевий, зелений, жовтий, синій тощо. Pantone навіть коронував (не тією короною) кольором 2024 року — персик.

Тренди дизайну 2024. Яскраві кольори

Тож можеш поєднувати різні кольори веселки в дизайні instagram та експериментувати з їхньою яскравістю. До прикладу, жовтий та фіолетовий, червоний та зелений, синій та жовто-оранжевий. 

До речі, на початку свого шляху у дизайні зручно брати готові кольорові рішення з інших робіт або прямо зі спеціальних сервісів, таких як colors.co. І пам’ятай, що варто вибирати основний колір і додаткові до нього у співвідношенні мінімум 60 на 40. Тоді зможеш легко акцентувати потрібне на фоні основного кольору.

Тренди дизайну 2024. Кольори

Прокачай свої скіли 
з smm-дизайну у Figma!

Створи дизайн-систему та вивільни до 50% часу на дизайн. Опануй графічний дизайн у Figma та знайди власний стиль.

Детальніше
  • Не забувай про природу. Серед трендів дизайну Instagram також  будуть природні тони та текстури. Тому сміло використовуй принт дерева, листочка чи навіть візерунків на склі, коли приходить мороз. Така краса!

Тренди дизайну 2024. Природні кольори

Тренди графічного дизайну 2024

Перейшли до найцікавішого! То що там по графіці в Instagram дизайні?

  • Прості 3D. Якщо в минулих роках старались створювати складну графіку та персонажів, то зараз набувають популярності простіші дизайни з акцентом на форму, колір та текстуру. 

Тренди дизайну 2024. 3D

Чому так сталось? Зараз усі стоки заполонили мультяшні обличчя і вигадати щось оригінальне стало важко. 

Тренди дизайну 2024. мультяшні обличчя

Тож у хід пішли прості форми та шрифти. До речі, багато брендів зараз підхоплюють цей тренд.

  • Штучний інтелект. Знову здивували! Але почекай. Тут суть в тому, що ми можемо використовувати його для допомоги, а не повного виконання завдання. До прикладу, накласти текст, покращити картинку, адаптувати потрібний розмір та формат чи просто закинути ідеї для натхнення.

Тренди дизайну 2024. Штучний інтелект

  • Проста графіка. Знову історія зі стоковими фото (яких вже забагато!). Вилизана картинка відходить в сторону і тепер дизайнери надають перевагу намальованій від руки графіці з текстурою (яка навіть може бути не ідеальна).

Тренди дизайну 2024. проста графіка

  • Градієнти. Вже було, хіба ні? Так, але нумо порушувати святі правила дизайну та використаємо контрастні кольори та більш як 3-4 відтінки.

Тренди дизайну 2024. Градієнти

Йой, не погано! А це тому, що градієнт є не допоміжним засобом, а основою композиції.

  • Антидизайн. Що?! Якщо вже почали порушувати правила, то робімо це до кінця. Але тут треба ще навчитись знаходити гармонію в дисбалансі. 

Тренди дизайну 2024. Антидизайн

Чому це направлення зараз набирає обертів? Нове покоління дизайнерів готові ламати всі рамки та стереотипи. Ідеальна картинка, акуратність, симетричність — всі дизайни зараз стали дуже схожі між собою. А антидизайн допомогає виділитись серед цих правильних макетів. Але потрібно одразу розуміти, що стиль підійде для неширокої аудиторії

  • Суцільна сітка. Це коли помітні межі між закінченням слайда в одному дописі. До прикладу, глянь на допис Kukurudza. Тут у нас немов поділені шматки карти (але водночас вони є суцільні). 

Тренди дизайну 2024. Суцільна сітка

  • Мінімалізм. Максимум функціональності, мінімум візуального шуму, декоративних елементів та ефектів. Просто і зі смаком.

Тренди дизайну 2024. МІнімалізм

  • Шрифтові композиції. За допомогою поєднання різних шрифтових гарнітур можна створити унікальну композицію, яка буде запам’ятовуватись як окремий дизайн-продукт. Головне, пам’ятай, кожна літера має свою масу.

Тренди дизайну 2024. Шрифтові композиції

До слова, якщо хочеш натренувати своє око та навчитись працювати із графічними застосунками. То у нас є курс, де ти прокачаєш свої навички, розроблятимеш круті віжуали та навчатимешся в найкращих дизайнерів України. І звичайно ще отримаєш сертифікат, що засвідчуватиме знання. 

Тренди дизайну соцмереж — справа смаку та надивленості

Тож надихайся, надихай та твори. Та пам’ятай головне — іноді правила існують для того, щоб їх порушувати. Але щоб якісно порушувати правила, їх треба добре знати та практикувати. А трендовий дизайн 2024  — це про ідеї.

Тому якщо ти бачиш, що тобі треба вийти за кордони, то ламай усі рамки. Бо креатив та творчість не мають меж. Це Кукурудза переконалась на власному досвіді. А ми зичимо тобі величезного натхнення і залишаємо обіцяний бонус!

Хочеш отримувати 
найсвіжіші статті від нас?

Підпишись на чат-бот,  аби нічого не проґавити. Чесно-чесно, без води та спаму.

Підписатися

Авторка статті:

Каміла Амескан

Графічна/веб та смм-дизайнерка в студії Ornament, менторка в Kukurudza

Спочатку база, а потім креатив.

Каміла головна менторка
на курсі з SMM-дизайну

Навчить тебе залучати, закохувати та продавати за допомогою візуалу

6 тижнів тривалість

Опануй Figma для смм дизайну

Підтримка ментора та фідбек

хочу вчитись