#Дизайн

Плагіни для роботи в Figma

16 корисних плагінів для роботи у Figma

Авторка статті:

Каміла Амескан

Графічна/веб та SMM-дизайнерка в студії Ornament, менторка в Kukurudza

19 Травня 2024

7 хв. читання

Тебе може зацікавити:

Figma — мастхев для кожного дизайнера. Бо цей редактор безплатний, і тут можна створити все, що спаде на думку. А завдяки плагінам зможеш взагалі забути про сторонні застосунки. Huh? А що таке фігма плагіни?

Плагіни у Figma це додаткові інструменти, які можна під’єднати до платформи, щоб розширити її функціонал. Тож тобі не треба завантажувати окремий застосунок, щоб додати анімації чи знайти класні іконки. Ти все зможеш робити в одному місці, бо фігма як кава 3 в одному. Але при цьому смакує як напій з найкращої кав’ярні міста. 

А щоб полегшити тобі роботу — зібрали підбірку корисних плагінів. Читай далі. Забирай. Користуйся.

Проектування інтерфейсу

Attention Insight

Хочеш керувати увагою користувача і знати, на що він найперше подивиться, коли побачить stories? Завантажуй плагін Attention Insight.

У його основі  лежить штучний інтелект, який покаже, що саме привертатиме увагу людини на твоєму макеті. 

Застосунок платний, але є 7 безплатних тестів, які допоможуть зрозуміти, чи буде він для тебе корисний. Далі є 3 тарифи, а вартість стартує від 29$ на місяць. Ознайомитись з прайсом можеш тут

Content Reel

Якщо набридло шукати контент для заповнення макета і ти шукаєш плагіни фігма для тексту —  Content Reel для тебе. Тут можна генерувати імена, адреси електронних скриньок, номери телефонів, фото користувачів, іконки з однієї палітри. 

Avatars

Знову figma plugin для контенту, але тут ще можна додавати аватарки у вибранні. Так він зможе витягнути зображення з бібліотеки й додати його як заливку до елемента.

Анімація

Figmotion

А це інструмент для того, щоб створювати анімації прямо у Figma. Тут зможеш додавати різні ефекти до макета.

Figmotion можна користуватись безплатно, але ще є платні тарифи з додатковими функціями.

LottieFiles

Ще один плагін для анімації. За допомогою цього інструменту зможеш створювати власні анімаційні ефекти або використовувати вже готові з бібліотеки. 

Також є різні тарифи. Тицяй, щоб ознайомитись.

BeatFlyer Lite

Тут є понад 400 тисяч вже готових анімацій. А сам плагін підтримує як базову, так багатокадрову анімацію. Тож тут можна створювати різні ефекти та комбінувати їх між собою. 

Є безплатний та 2 платних тарифи, які вартують від 3 доларів за день. 

Прокачай свої скіли з smm-дизайну у Figma!

Створи дизайн-систему та вивільни до 50% часу на дизайн. Опануй графічний дизайн у Figma та знайди власний стиль.

Дізнатись більше

Робота з кольором

Image Palette

А цей плагін допомагає створити колірну палітру з п’яти кольорів на основі зображення. Тож якщо потрібно оформити все в одній колірній гамі — ти знаєш, що робити. 

Color Kit

А ось тут зможеш генерувати градієнти вибраного кольору одразу у Figma. 

Chroma

Треба створити колірні колекції? Завантажуй плагін, обирай будь-які об’єкти, які мають колір заливки, і він автоматично згенерує стилі кольорів. 

Webgradients

А в цьому плагіні можна вибрати поєднання кольорів для створення градієнтів.

Інші корисні плагіни

Remove BG

Треба видалити фон із зображення? З Remove BG ти зробиш це лише за одним клацанням миші й без додаткових сайтів в інтернеті

Після реєстрації доступно 50 безплатних дій. Але якщо треба більше, можеш оформити передплату або оплачувати за потрібну кількість. З тарифами можеш ознайомитись тут

Iconscout

А ось в цьому плагіні знайдеш близько 9 мільйонів різних 3D іконок, ілюстрацій, значків і тут також можна додати анімацію. Є різні тарифи — тицяй, щоб дізнатись більше. 

Isometric

Плагін Isometric допоможе тобі автоматично створювати макети в перспективі прямо у Figma. 

Image Editor

Треба відредагувати фото, але не хочеш йти в інший редактор? Завантажуй плагін Image Editor. Тут зможеш як фільтри накладати, так і змінювати яскравість, контраст, кольори. 

Vectary 3D Elements

Редагувати тривимірні графічні проєкти прямо у Figma? Вай нот? Плагін Vectary 3D тобі у допомогу. Тут зможеш легко додати у свій проєкт 3D-елементи та обирати різні ракурси. 

Є 3 тарифи, серед них один безплатний.

Humaaans

Плагін Humaaans відкриває доступ до бібліотеки ілюстрацій Pablo Stanley. І так ти зможеш використовувати їх у роботі, комбінувати та створювати свої. До слова, тут ще можна змінювати аватарам зачіски та одяг. 

Йой, тих плагінів так багато. А де можна навчитись ними користуватись?

У нас є курс SMM-дизайн у Figma від Kukurudza, де зможеш опанування інструменти, навчитись використовувати плагіни у роботі й отримати знання з графічного дизайну. До речі, він віддалений, тому навчатись зможеш в зручному місці та в будь-який час.

Плагіни фігма допомагають вивільнити час та робити все не лише швидше, а і якісніше. Перевірили на власному досвіді. 

Віддаємо тобі підбірку — ти знаєш, що з нею робити. А Кукурудза пішла досліджувати нову інформацію та інструменти в SMM. 

See You!

Авторка статті:

Каміла Амескан

Графічна/веб та SMM-дизайнерка в студії Ornament, менторка в Kukurudza

Спочатку база, а потім креатив.

Каміла головна менторка на курсі з SMM-дизайну

Навчить тебе залучати, закохувати та продавати за допомогою віжуалу

Практика та теорія

Опануй Figma для смм дизайну

Підтримка ментора та фідбек

хочу вчитись