#Контент-маркетинг

Що таке контент-маркетинг?

Що таке контент маркетинг та як приручити цього дракона

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

19 Жовтня 2023

3 хв. читання

Тебе може зацікавити:

Знаєш, що за даними Hubspot, 82% маркетологів роблять акцент та інвестують саме в content marketing?

Статистика контент-маркетингОтакої! Тому якщо ти творча душа, яка обожнює креативити та генерувати круті ідеї. Якщо хочеш освоїти професію, що принесе солідні гроші та велике задоволення, то гайда читати цю статтю!

Навіщо потрібний контент-маркетинг?

Контент маркетинг дає можливість бренду будувати близькі відносини з аудиторією. Ідея проста, але геніальна: бізнес дає корисну інформацію, а натомість отримує довіру клієнтів та впливає на прийняття їхніх рішень. Ця стратегія вигідна для будь-якого бізнесу, що прагне привернути увагу до свого продукту, бо дозволяє:

  • Залучати аудиторію. Цікавий контент привертає увагу та виділяє бренд серед конкурентів.
  • Збільшувати довіру. За даними CMI, 63% маркетологів кажуть,  що контент-маркетинг допомагає збільшувати лояльність між клієнтом та бізнесом.
  • Робити клієнта частиною бренду. Контент також допомагає клієнтам побачити, як інші користуються продуктом або послугою. А через таку живу подачу, виникає бажання купити та спробувати продукт. 
  • Збільшувати конверсії. Смачний та цікавий контент, що справді відображає продукт, круто підвищує конверсію підписників. Бо якщо ти даси більше корисностей — більше людей захоче спробувати продукт.

Тобі теж є що розказати?

стань автором

Але кому потрібний контент-маркетинг?

Він буде корисний для всіх бізнесів, бо сьогодні без соціальних мереж та впізнаваності в інтернеті досить важко просувати свій продукт. 

Тому контент-маркетинг буде корисний для:

  1. Малих бізнесів та стартапів. Вони зможуть привернути увагу до свого бренду без величезних вкладів в бюджет реклами. 
  2. Середній бізнес. Цей інструмент дозволить збільшити аудиторію на впізнаваність, а все через взаємодію з аудиторією комунікації. 
  3. Великі корпорації. Такий підхід допоможе розкрити ім’я бренду, збільшить прозорість та залучить нових клієнтів. 
  4. Онлайн-видання та медіа. Він дозволить онлайн-виданням та медіа збільшувати своє читацьке коло та залучати нових рекламодавців.

кому потрібний контент-маркетинг?

Цілі контент-маркетингу

А щодо цілей, то вони можуть бути різні. Наприклад:

  1. Збільшення впізнаваності бренду.
  2. Залучення нових клієнтів.
  3. Підвищення авторитету бренду та лояльності до нього.
  4. Підвищення конверсій та продажів.

Також вони можуть бути суміжні й клієнт може хотіти залучити нових клієнтів, збільшити продажі та стати народною lovemark. В такому випадку багато залежить саме від стратегії, що й допоможе досягнути мети.

Приклади типів та форматів контент-маркетингу

Це може бути не лише реклама в stories чи дописах, а також інфографіка, відео чи навіть сама стратегія ведення бізнесу. Бо основна ціль галузі — залучити увагу людей, щоб побудувати довіру до компанії. Ось кілька прикладів популярних типів контенту:

  • Блоги. Статті — це найпоширеніший контент в онлайн-форматі. Найбільший плюс полягає в тому, що тут мінімальні бар’єри та завдяки слову ти зможеш творити будь-який текст. 
  • Відео. Дослідження у Wyzowl показало, що 96% людей дивляться саме відео, щоб дізнатись більше про продукт чи послугу.

Статистика контент-маркетинг

  • Інфографіка. За допомогою неї можна легко пояснити та зібрати в одне ціле дані, які важко одразу вкласти в голові.  
  • Соціальні мережі. Тут може бути все, що пов’язано з соцмережами: публікації, stories, reels й навіть живі трансляції на платформах.

Плюси та мінуси контент-маркетингу

Кожна маркетингова стратегія, як усе на світі, має свої сильні сторони та слабші сторони. То що по контент-маркетингу?

Плюси та мінуси контент-маркетингу

Майданчики для розміщення контенту

Сьогодні ера цифрових технологій подарувала нам можливість не лише дивитись улюблений серіал по телевізору о чітко зазначеній годині, а й багато онлайн-платформ: власний вебсайт, соціальні мережі, блоги, інтернет-видання, email-розсилки. Тому вибір надзвичайно великий і тут більше все залежить від цілей та аудиторії, яку ти хочеш залучити. 

Як запустити контент-маркетинг: покрокова інструкція

  1. Визнач цілі. Детально обговори та визнач те, що прагнеш досягти завдяки контент-маркетингу. Можливо, привернути більше потенційних клієнтів, збільшити відвідуваність сайту, підвищення авторитету бренду тощо. 
  2. Досліди аудиторію. Щоб створювати контент саме для твого читача, потрібно чітко розуміти його проблеми, вподобання, зацікавлення. Це допоможе тобі створити контент, який справді їх зацікавить.
  3. Розроби стратегію. Це дуже важливий момент, який не можна пропускати. Визнач типи контенту, розклад публікацій та канали розповсюдження. Враховуй, які формати допоможуть передати цінність продукту, бо для когось це буде відео, для іншого — гайди, чеклісти та статті в блозі. 
  4. Створи план публікацій. Це допоможе тобі спланувати графік публікації. Можеш в такому файлі зазначити дати публікацій, майданчики, типи контенту.
  5. Аналізуй та оптимізуй. Вимірюй результати, щоб бачити те, який вміст працює краще та на чому варто закцентувати. 

Прокачай свої скіли з контент-маркетингу!

Зрозумієш від А до Я, як працює контент-маркетинг і що це взагалі таке. Швидше застрибуй в цей потяг. Ту-туууу!

Детальніше

То де навчитись контент-маркетингу?

Сьогодні можна знайти онлайн курси по контент маркетингу,  де ти зможеш освоїти інформацію, що допоможе тобі зробити перші кроки в цій сфері. Але якщо хочеш не тільки опанувати теорію, а й мати змогу одразу застосовувати здобуті знання на практиці, то ми дещо маємо для тебе.

Kukurudza теж ставила собі це питання, тому ми вирішили створили власні курси контент маркетингу, де наші учні зможуть отримати класні кейси та знайти перших клієнтів. 

До речі, курс content marketing від Кукурудза повністю онлайн, тому його можна пройти віддалено із будь-якого куточка України та навіть світу, тому без різниці, чи ти зараз в Києві, Львові чи Парижі. 

Якщо хочеш спробувати себе в новій сфері, будемо раді бачити тебе в лавах наших учнів. Ми пояснимо всі незрозумілі моменти, розкажемо все простими словами й без зайвої води та найголовніше — пройдемо весь тернистий шлях smm разом із тобою. 

Хочеш отримувати 
найсвіжіші статті від нас?

Підпишись на чат-бот,  аби нічого не проґавити. Чесно-чесно, без води та спаму.

Підписатися

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

Іноді потрібно покрутити ручку радіоприймача, щоб спіймати потрібну хвилю