#Контент-маркетинг

помилки reels

5 помилок reels, які ріжуть охоплення або як просувати Instagram безкоштовно

Авторка статті:

Валентина Малильо. Content Marketer and Reels-maker в Kukurudza

Валентина Малильо

Контент-маркетолог та рілз-мейкер Kukurudza

29 Листопада 2023

5 хв. читання

Тебе може зацікавити:

Набридло витрачати багацько рекламних грошей на блогерів та таргет, аби просувати сторінку в instagram? Ти за адресою! 

Готуйся розібрати рілз на молекули, бо Кукурудза поділиться дієвими порадами, як використовувати цей інструмент для просування свого бізнесу чи особистого блогу. Це один з безплатних методів, чому б не спробувати? 

А поки навколо reels ходить безліч міфів та чуток, ми тобі розкажемо про помилки, на які навіть можеш не звертати увагу. Про це — трохи далі, дочекайся!

Що таке reels?

Reels це короткі вертикальні відео в соцмережі instagram. Їх почали тестувати ще у 2021 році, проте в Україні цей інструмент став загальнодоступний у 2022 році. 

Перевага reels в інстаграмі у тому, що в стрічці з’являється багато роликів (які підлаштовуються під вподобання користувача). Так ти можеш безплатно таргетуватись на свою ЦА та продавати товари та послуги. 

Хоч алгоритми залишаються досі великою загадкою, але зараз можна виділити деякі моменти, які допомагають ролику вийти в рекомендації.

Але спочатку…

Як знімати reels в Інстаграм?

«Скажіть, як зробити reels в Інстаграм та додати відео в reels?»

Можеш зайти одразу зі сторінки профілю. Для цього тицьни на плюсик у правому верхньому кутку та обери пункт «Відео reels». Вуаля! Далі просто тисни на камеру та записуй фрагменти. Не забудь потім додати звук. 

Як знімати reels в Інстаграм?

На замітку, вкладка reels на акаунті в тебе з’явиться лише тоді, коли опублікуєш перший ролик. Тепер ти знаєш, як створити відео reels.

Яка тривалість reels в Інстаграм?

Зараз максимальну тривалість збільшили із 60 до 90 секунд. Проте ролик може тривати навіть 10-15 секунд. 

Тож якщо хочеш викласти reels в Інстаграм, потрібно пам’ятати. Головне, щоб ролик тримав увагу аудиторії, бо лише тоді потрапить в топ та показуватиметься багатьом користувачам. А як знімати reels, щоб він зацікавив глядача, розкажемо далі. 

5 помилок в reels

О, дочекались! Ці типові помилки можуть впливати на те, що твій контент не працює. А ще розкажемо трохи про те, як знімати reels, які спрацюють на твій бренд.

  • Публікувати відео — просто аби публікувати. Якщо у тебе немає воронки та цілі, ти просто не зможеш подати свій бренд в правильному світлі. Зрозумій, що саме хочеш донести, проаналізуй ЦА та її болі, розкрий свій товар, його користь та лише тоді будуй стратегію, яка буде націлена на результат.
  • Багато ідей в одному ролику. Пам’ятай, один reels — одна ідея. Бо коли ти в один ролик, який триває 25 секунд, хочеш вмістити всю експертність на цю тему. А ще розповісти про 3 книги, які змінили твоє життя, то глядач просто нічого не зрозуміє. Бо він прийшов відпочивати, а його нагрузили тонною інформації. 
  • Відео без ідеї та сценарію. Тобі не обов’язково прописувати все від А до Я (хоча такий підхід дуже економить час під час зйомки). Розгорни ідею та напишу кінцеву мету, яку має зрозуміти глядач (або стимулюй його до певної дії, до прикладу, коментаря). До речі, побудувати тобі сценарій допоможе формула HPS:

Hook — Гачок
Problem — Проблема
Solution — Рішення

Тобто перші 3-5 секунд є найважливіші й потрібно дати гачок, який справді цікавить глядача. Це може бути динамічна ситуація, цікаве питання, розвіювання міфу, сварка тощо. 

Далі розглядаємо цю проблему та даємо рішення, яке закриє біль клієнта. 

  • Текст в сліпих зонах. Так-так, розташування є теж важливим. Не публікуй важливої інформації там, де вона не читабельна.  

Текст в сліпих зонах Reels

  • Сторонній логотип. Інстаграм не любить інші платформи (зокрема TikTok, але це по секрету). Алгоритми бачать всі водяні знаки та їх не обдуриш. Втім, вихід є! Але тільки через сторонню програму. Встав лінк на своє відео тут та насолоджуйся результатом! Але краще врахуй цей момент та зберігай вихідний файл, щоб завантажити його у кращій якості одразу на обидві платформи.

Поради від Kukurudza про монтаж reels та не тільки

Але це лише між нами. Добре?

Опануй силу reels-мейкінгу!

Доєднуйся до курсу та навчись створювати reels, які вірусяться як у блогерів-мільйонників та залітають у рекомендації!

Детальніше

Монтаж reels

  • Нагадуємо про текст в сліпих зонах та залишаємо для тебе рамку, яка допоможе розміщувати текст правильно та не виходити за межі. 

рамка для reels

 

  • Субтитри — наш порятунок. Чимало людей дивляться відео без звуку (їдуть у транспорті, стоять на вулиці тощо). В такому випадку саме субтитри допоможуть передати сенс.

Як додати музику в Інстаграм?

Можеш використовувати популярні та трендові звуки. Втім, візьми на озброєння пораду щодо додавання музики в Інстаграм

Перевір, чи доступна музика у твоєму регіоні. Зроби запис екрана із нею й постав аудіодоріжкою у програмі для монтажу. І вантаж reels вже зі своєю музикою. Застосунок автоматично розпізнає музику та додасть її автоматично.

Або монтуй відео одразу в Insta-редакторі. Алгоритми таке люблять.

Формат reels

«Який формат відео для Інстаграм? А який розмір відео reels?». 

Найкраще додати reels в Інстаграм у вертикальному форматі, бо так заповниш весь простір екрана.

Тобі теж є що розказати?

стань автором

Розмір відео для Інстаграм

Розмір reels 1080 × 1920 px. Проте рекомендуємо розміщувати креатив в межах співвідношення 8:10, бо глядачі майже ніколи не відкривають повноекранний режим у стрічці. 

Розмір відео для Інстаграм

Як завантажити reels в Інстаграм

Знімати відео reels та монтувати можна онлайн в самому додатку, а ще використовувати шаблони або завантажити в Інстаграм вже готовий матеріал. Для цього в пункті «Нове відео» обери готове із галереї або використай шаблон й додаток все змонтує за тебе. 

Макетів є багато, просто обери той, який найбільше підходить під твій задум. Тепер просто обери фрагменти або фото, музику та спостерігай за тим, як відбувається магія.

Як завантажити reels в Інстаграм

Тепер ти знаєш, як знімати відео рілс. Тому летс гоу підкорювати стрічку рекомендацій та закохувати підписників у свої відео. 

А ми не прощаємось, бо готуємо для тебе ще багато корисних механік про SMM та маркетинг. Міцно обіймаємо і до нових зустрічей!

Валентина Малильо. Content Marketer and Reels-maker в Kukurudza

Авторка статті:

Валентина Малильо

Контент-маркетолог та рілз-мейкер Kukurudza

Життя — це 10% того, що з тобою відбувається, і 90% того, як ти на це реагуєш.

Валя — менторка на практичному курсі з reels

Розкаже, як знімати, монтувати, аналізувати та монетизувати відео.

Знімай відео У новій якості

Опануй монтаж На pro-рівні

Розгадай Алгоритм reels

Зайняти місце