#Кейси

Застосунок База

Застосунок База: 11К живої аудиторії з нуля за 3 місяці

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

24 Жовтня 2023

13 хв. читання

Тебе можуть зацікавити:

Що таке База?

Мобільний застосунок психологічної самодопомоги для ветеранів та ветеранок. Від громадської організації «Вільний вибір», що підвищує якість психологічної грамотності та культури в Україні та опікується психічним здоров’ям наших захисників та захисниць.

Громадська організація "Вільний вибір"

Також проєкт підтримала Програма реінтеграції ветеранів IREX.

Програма реінтеграції ветеранів IREX.

Коли до нас звернулись творці застосунку, ми розуміли, яка відповідальна місія на нас чекає. Ми мали не просто робити та публікувати контент, а доносити важливість ментального здоров’я та підтримувати героїв та героїнь, які ціною власного життя боронять нашу країну від ворога.

З чого все почалось?

Коли ми розпочали співпрацю, Вільний вибір пройшов до нас із чітким позиціюванням, комунікаційною стратегією, матеріалами та TOV. А ми мали на основі цього придумати механіки та контент, який зацікавив би нашу ЦА.

Перед нами постало дуже відповідальне завдання, бо ми мали закласти фундамент просування в соціальних мережах, тобто потрібно було створити з нуля та підготувати соціальні мережі до релізу застосунку.

Перший крок: зрозуміти свою аудиторію

На початку ми мали опитування з понад 100 ветеранами та ветеранками, які є нашою основною ЦА. Після аналізу ми зрозуміли, як вони думають, що їх турбує та які теми цікавлять.

Ще зафоловили 50 твіттер-акаунтів військових, щоб дослідити особливості їхнього спілкування та лексики. Бо жартувати про херсонські помідори для ветеранів — зась. Але самоіронії, трішки цинізму та нецензурної лексики можна було собі дозволити.

Тоді ми вловили інсайти, що допомогли нам в побудові контентної стратегії:

  1. Слово, яке підтримає. Ветерани та ветеранки відчувають себе інакшими. І це правда. Тому нам важливо казати: «Ти окєй», «Ти міняєшся і це нормально», «Ми прикриємо».
  2. Без стереотипів. Ми розповідали про жінок-військових і використовували лише гендерно-нейтральні звернення, бо не можна знецінювати внесок жінок-військових.
  3. Кожне слово має значення. Якщо ми писали про фізичні активності, то мали враховувати ветеранів, що втратили кінцівки та не можуть наразі рухатись. Якщо ми писали про хобі чи побут — мали враховувати, що аудиторія не дуже любить інстаграмну естетику. Тут не про тости з авокадо, а підтримку та розуміння.
  4. Жарти та гумор. Ми мали зрозуміти нашу ЦА, щоб знати, чи можна жартувати про наболіле та які теми краще обходити стороною.

Другий крок: добирати слова та сенси

Після вивчення нашої ЦА ми зрозуміли те, що справді їх хвилює та турбує. Далі нам було важливо закрити болі людей, щоб вони зацікавились нашим профілем, тому…

Коли вони казали: «Я роблю недостатньо…», ми казали у відповідь: «Ти робиш достатньо і твої дії неоціненні».

Допис База

Коли вони казали: «Проявляти слабкість не можна…», ми казали у відповідь: “Проявляти слабкість і звертатися за допомогою ок».

Допис База

Коли вони казали: «Мене ніхто не розуміє…», ми казали у відповідь: «Те, що з тобою відбувається — нормально. Ми тебе розуміємо».

Допис База

Крок третій: зацікавити аудиторію

  • Ми формували впізнаваність у ветеранському ком’юніті

База мала амбасадорів-військових, які готові були поділитися своїми історіями. Ми створювали дописи-колаборації з ними, щоб привертати увагу ком’юніті до застосунку.

Дописи База

  • Ми давали корисні поради та техніки

Коли емоції наповнюють, дуже важливо знайти сили, щоб зібратись. Ми створювали інфографіки, розповідали про те, що треба знати військом, щоб зрозуміти та підтримати себе, коли криє.

Допис База Поради для дописів БАЗА

  • Ми створювали меми на ветеранську тематику

Це була найскладніша частина роботи, бо потрібно було знайти точку дотику, щоб не перегнути палицю і влучити туди, куди треба. Так ми підібрали теми, на які можна жартувати.

меми на ветеранську тематику

  • Ми створили телеграм-канал з подкастами

Окрім Instagram та Facebook, також залучили для просування й Telegram. А щоб привертати увагу підписників, ми випускали подкасти для ветеранів з експертами застосунку.

телеграм-канал з подкастами База

Що ми маємо в результаті?

З нуля ми набрали сумарно 11К живої аудиторії:

  1. На нас підписалось понад 5К користувачів в Instagram
  2. Ми набрали 4,5К читачів у Facebook
  3. До нас прийшло 1,3К підписників в Telegram

Окрім того, ми досягли 10К завантажень застосунку. Це значить, що БАЗА потрібна.

Статистика База

Але найголовніше — ми долучились до великої справи, бо ментальне здоров’я наших захисників та захисниць — понад усе.

Якщо ти також зацікавлений в наших смм-послугах, заповнюй бриф, це безкоштовно та ні до чого не зобов’язує.

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

До кожного проєкту відносся так, наче він твій.

Дарина — одна із менторок на курсі з комплексного smm

Навчить аналізувати конкурентів та створювати круті стратегії.

9 модулів і 39 уроків

Від 0 до PRO просто про складне

7 live-етерів з експертами та нетворкінг-чат

Більше про курс