#Кейси

Кейс ByMe

Як ми закохали 8000 людей в українське з брендом byMe

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

19 Жовтня 2023

3 хв. читання

Тебе можуть зацікавити:

Сьогодні в меню: цікавий smm-кейс і дуже смачний рецепт сторітелінгу для бренду. Якби byMe був десертом, то це точно були б наші вареники з вишнею. Справжня смакота! Але нумо по черзі.

byMe — український бренд одягу, що закохує в українське. Той випадок, коли бізнес — сімейний, а цінності — справжні.

— Ми обираємо говорити, мріяти, радіти й кохати, боротися й перемагати українською мовою.

Засновники TM BY ME

Як все почалось?

Всі наші кейси по SMM просуванню, як годиться, починаються з аналізу та цілей. Жоден класний рецепт без цього не буде таким класним, еге ж? Ми проаналізували оформлення, стрічку, сенси та рекламу, що їх несе бренд byMe, а також 7 конкурентів. Поспілкувались та проговорили отримані інсайти.

І ось що зрозуміли:

 

  • Обирати українське — нова потреба.

Почати цікавитись українським — це лише питання часу. Всі ми до цього приходимо. byMe як ніхто це знає. До нашої співпраці вони вже розробили позиціювання та айдентику з акцентом на українське.

 

  • Щоб продати одяг — не обов’язково показувати лише одяг.

Тут важлива ідея. Місія, якщо хочете. За результатами нашого аналізу, найбільше уваги збирав контент з людьми та атмосферні відео. Такий контент отримував найбільший % лайків.

 

  • Точно в ціль!

Під час аналізу ми зрозуміли, які теми найбільше подобаються аудиторії. Саме через ці теми ми й вирішили мотивувати людей закохуватись в українське.

 

  • Живий контент, що показує залаштунки бренду.

Природність зараз на хвилі. Тому ми зрозуміли, що простий живий контент найкраще покаже щирість та більше залучатиме.

І нарешті одна з найважливіших речей, що ми зрозуміли: Всі конкуренти продавали одяг. Ніхто не продавав ідею, атмосферу чи стиль.

Тож на старті більшість інгредієнтів в цей СММ кейс уже була. Чіткий TOV, позиціювання, місія бренду. byMe саме готував до запуску нову колекцію з сильним ідейним наповненням. Сюди додаємо аналітику та інсайти від нас. Залишився процес приготування страви.

Тож ми почали готувати контент та наповнювати його механіками. Їх обирали через ключові інтереси аудиторії, про які ми вже говорили. Та емоції.

Інтереси аудиторії - статистика

Інгредієнт 1

Відеоконтент від byMe

Тут ми віддаємо всі лаври бренду. Про них неможливо не сказати, бо саме ці ідеї та меседжі були ключовими. Ми підхоплювали їх, додавали свої ідеї та втілювали у життя.

Наприклад, серія контенту до анонсу колекції «Хто ми є?» у колаборації з музеєм Т.Г.Шевченка та креативницею Дарією Тереховою. Похід в музей — як шопінг з подругою. Це естетично. Трендово. Одночасно про важливе та в легкій для сприйняття формі.

Як ходити з подругою в музей

Джерело @hto_my_ye

Інгредієнт 2                          

Прогріви до нових колекцій у stories

Поки бренд створював розкішний відеоконтент, ми працювали зі stories. Важливо тримати інтерес аудиторії до нових продуктів та вчасно анонсувати про них. Тому ми взялись саме за це та тестували формати на залучення з опитуваннями та інтерактивами.

Прогріви до нових колекцій у stories

Інгредієнт 3

Інфоприводи з сенсом

Інфоприводи — це можливість говорити щиро та прямо. І можливість нагадати про інші колекції. Для цього ми запустили серії stories, де перекладали ті самі мамині слова на мову турботи.

Інфоприводи з сенсом

А також нагадали про День вишиванки в інтерактивній формі опитувань. Бо в українське потрібно закохуватись щодня, чи не так? Кукурудза-агенція взялась до справи!

День вишиванки

Інгредієнт 4

Живий контент та залаштунки

Давали відповіді на питання «А як же воно там все відбувається зсередини?». Для цього ділились першими зразками улюблених моделей одягу та знімали атмосферні відео з бекстейджу.

Живий контент та залаштунки

Що ми досягли за 2 місяці співпраці?

  1. На сторінку бренду підписалось +8000 користувачів, які закохались в український продукт та почали слідкувати за контентом byMe.
  2. Охоплення в stories зросло на 10,4%. Продуманий сценарій та активний сторітелінг допомогли нам досягти такого результату.
  3. Вже перші stories охопили на 15.3% більше користувачів,аніж зазвичай.

Ми привернули увагу не лише до одягу бренду (а він неймовірний), а й змогли зацікавити аудиторію українською історією та красою, що вона несе.

Ми попрацювали над віжуалом бренду у stories та внесли нове дихання в анонси колекцій. Покажемо наше ДО та ПІСЛЯ, бо СММ кейси мають надихати!

Було

Стало

Кожен наш SMM кейс має унікальний набір інгредієнтів. А страви завжди неймовірні. Покуховаримо разом? Тоді хутчіш заповнюй наш бриф.

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

До кожного проєкту відносся так, наче він твій.

Дарина — одна із менторок на курсі з комплексного smm

Навчить аналізувати конкурентів та створювати круті стратегії.

9 модулів і 39 уроків

Від 0 до PRO просто про складне

7 live-етерів з експертами та нетворкінг-чат

Більше про курс