#Контент-маркетинг

Як часто публікувати контент

Як часто публікувати контент в соцмережах?

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

07 Квітня 2024

4 хв. читання

Курси за темою:

Поки соціальні мережі змінюють алгоритми зі швидкістю світла, розберімо, чи існує золота година публікацій, коли твої пости, за помахом чарівної палички, одразу залітають в рекомендації. А ще поговоримо про кількість контенту й чи впливає це на просування сторінок. 

Сьогодні головні наші гості:  Instagram, Facebook, Twitter, Facebook, Linkedln та TikTok. Раді їх вітати на нашій студії Kukurudza та нумо розпочинати!

Скільки постів можна викладати в день?

Це все індивідуально. «Супер! Помогло, розходимось, друзі». Почекай!

Тут акцент на тому, що вміст контенту набагато важливіший за частоту. Тобто якщо ти хочеш публікувати якомога більше, але посереднього контенту, то такий варіант не найкращий. Ми за якість. 

Це не про те, що краще публікувати 1 якісний допис раз на місяць та чекати на свої мільйонні перегляди. На жаль, в 99,9% таке не спрацює. Тут про системність, стратегію та якість (так, знову повторили). Бо саме маленькі кроки ведуть до вершин. 

Яка оптимальна кількість постів?

Для різних акаунтів, чи то особистий блог, чи магазин — ця цифра інша. Тому тут головне, щоб пости виходили з однаковим проміжком часу (але не раз на місяць!). До прикладу,  Кукурудза публікує у блозі раз у 2-3 дні. Тому уважно пропиши саме контент-план, щоб він охопив усі види контенту, який справді зацікавив твою аудиторію.

Також можеш використовувати різний тип дописів (каруселі, відео, статичні фото), щоб передати інформацію та розбавити стрічку. 

Кількість постів в особистому акаунті

Якщо це контент в особистий блог, то достатньо буде, якщо пост з’являтиметься у стрічці раз у 4-5 днів, бо в цьому випадку акцент робиться саме на stories, а не дописах.

Кількість постів на акаунті бренду

Тут трішки інша ситуація, якщо це інтернет-магазин чи бренд, то дописи тут дуже важливі. Бо тут не про короткочасну інформацію, яку ми подаємо у stories, а навпаки, про важливі моменти та матеріали, які є актуальними не лише сьогодні. 

Тому варто публікувати з проміжком 1-3 дні. 

Якщо ти ставиш собі питання: «Коли краще публікувати пости в Інстаграм»

То тут потрібно провести власне дослідження та переглянути в статистиці, коли підписники взаємодіють зі сторінкою, бо всюди трафік різний. Подивитись можеш в самому застосунку Instagram. Перейди на профіль, тицьни на кнопку «Статистика» та бачитимеш розгорнутий звіт. 

А активний час в Instagram — період, коли користувачі найбільше лайкають, читають чи взаємодіють.

Структуруй SMM в одну систему!

Де стратегія, контент-план, таргет, SMM-дизайн, reels — все працює в комплексі. На курсі отримаєш пазли, які допоможуть розставити все на свої місця.

Дізнатись більше

О котрій годині користувачі Instagram найбільш активні?

Тут знову потрібно тестити. Бо вночі користувачі сплять (не всі й не сммники, але інші люди не часто онлайн, тому не одразу поставлять вподобайку), а вдень вони можуть бути на навчанні та роботі. Тому потрібно враховувати усі фактори. Але зараз алгоритми так працюють що хоч і пізніше, але допис все одно трапиться в стрічці підписників, коли вони зайдуть в застосунок.

Але дослідження Sproutsocial показало ось таку картину:

Поради щодо кількості постів та часу публікацій у Facebook

Коли публікуєш пост у фейсбуці, врахуй часовий пояс та аудиторію. Щодо дослідження часу публікації контенту, то ситуація виглядає так:

А якщо говорити про кількість постів в день, то експерти рекомендують публікувати 1 допис щодня. 

Поради щодо кількості постів та часу публікацій у Twitter

Контент Twitter, як канал комунікації, досить швидко розвивається та залучає велику кількість аудиторії. Ця платформа орієнтована на короткі новини та дописи (які актуальні 1-2 дні), тому тут треба постити частіше, аніж на інших майданчиках. Експерти рекомендують 2-3 рази на день.

Щодо години, то дослідження показало таку ситуацію: 

Поради щодо кількості постів та часу публікацій у LinkedIn

Щодо публікацій LinkedIn, то сама платформа каже, що компанії, які щотижня публікують публікації, отримують удвічі більше залучення. Тому варто публікувати раз в день, а якщо є можливість, то навіть 2-3 рази.

А якщо говорити про час, то маємо ось такі цифри: 

Поради щодо кількості постів та часу публікацій у Pinterest

Якщо говорити про публікації Pinterest, то тут якість й релевантність важливіші, ніж частота. Тому можеш публікувати 1 допис в тиждень. На цій соцмережі пост актуальний не лише в день публікації, а протягом тижнів, а іноді й місяців після розміщення.  

Поради щодо кількості постів та часу публікацій у TikTok

Це одна із найпопулярніших платформ на сьогодні. Якщо говорити про алгоритми, то тут важлива  якість і частота публікацій. Тому варто публікувати 1 відео щодня або раз у 2 дні, щоб залучати якомога більше користувачів. 

Тож, як ти розумієш, кожна соцмережа має свої алгоритми, тому публікація контенту залежить від багатьох факторів. Головне, пробуй, тестуй, аналізуй та експериментуй, бо однакової формули нема.

Хочеш отримувати 
найсвіжіші статті від нас?

Підпишись на чат-бот,  аби нічого не проґавити. Чесно-чесно, без води та спаму.

Підписатися

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

Іноді потрібно покрутити ручку радіоприймача, щоб спіймати потрібну хвилю