#Контент-маркетинг

Скільки заробляє смм менеджер

Скільки заробляє смм менеджер та як ним стати?

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

29 Лютого 2024

4 хв. читання

Де не глянеш — всюди шукають сммника. І там, і тут. Хоч спеціалістів на ринку є теж чимало, але кожен з них має різний рівень. Тому зарплатня junior та lead-менеджера може відрізнятись багатьма нулями після числа. Так-так, ми серйозно.

Тож сьогодні проведемо творчий екскурс в числах без зайвої інформації (все в стилі Кукурудзи). Поїхали!

Хто такий SMM-менеджер?

Багато людей каже, що він лише постить stories та пости. Або, навпаки, має робити все та потім ще дослідити нову планету. Але зараз будемо розвіювати міти. 

Професія SMM-менеджер це не коли ти копірайтер, дизайнер, таргетолог та IT-спеціаліст в одному обличчі. А фахівець, який розробляє та втілює стратегію ведення соц мереж. Іншими словами — дбає про присутність бренду чи компанії в Інтернеті.

Що робить на початку?

  • Брифує клієнта. Так зрозуміємо, що очікує роботодавець від нашої співпраці.
  • Вивчає конкурентів. Бо наше завдання полягає в тому, щоб виділитись серед інших компаній.
  • Вивчає ринок. Якщо порівнювати магазин одягу та блогера психолога — це різні світи й нам потрібно використовувати зовсім інші механіки для просування.
  • Багато аналізує. Цільову аудиторію, контент, статистику тощо. Це допоможе ставити цілі та вимірювати результати. 

І лише потім складає стратегію, контент-план та реалізує його! Тут вже розпочинається активний етап співпраці, де ми втілюємо різні інструменти маркетингу та реклами для просування компанії. 

Від чого залежить зарплата smm-спеціаліста?

  1. Рівень навичок та кваліфікація. Новачок без досвіду точно не буде заробляти в перші місяці 1000$. Але з практикою, він здобуватиме нові знання, підвищуватиме свої скіли та водночас й прайс за свою роботу.
  2. Завдання та зони відповідальності. Зарплата смм-менеджерів, які працюють не одні над сторінкою, теж не така ж, як в людини, що веде великий проєкт самотужки.
  3. Досвід та портфоліо. Можна 3 роки працювати в SMM, проте так і не мати кейсів. Але також можливо набути крутий досвід одразу після проходження курсів.

Скільки заробляє смм спеціаліст різних рівнів?

Ми провели дослідження різних digital-професій і зазвичай 65% фахівців отримує саме фіксовану місячну ставку. Щодо рівнів, ситуація  виглядає приблизно так: 

Якщо говорити про пошук роботи на сайтах, до прикладу work.ua, середня зарплатня спеціаліста в Україні є 20000 гривень. 

Прокачай свої скіли 
з контент-маркетингу!

Зрозумієш від А до Я, як працює контент-маркетинг і що це взагалі таке. До речі, тут ми відкриваємо усі залаштунки роботи, тож швидше застрибуй в цей потяг. Ту-туууу!

Дізнатись більше

Ціна курсів з smm

Коли ми приходимо в Social Media Marketing, дуже багато вирішує саме навчання. Проте знайти найкращі smm курси ще те завдання із зірочкою. Ми теж зіштовхнулись з тим, що деякі smm курси онлайн дають багато зайвих матеріалів та не націлені на те, щоб після навчання smm спеціаліст одразу сформував кейси та знайшов роботу. 

Тож Кукурудза вирішила створити власне онлайн-навчання, на якому студенти прокачають свої навички та дізнаються теорію на цікавих прикладах. А ще для нас важливо, щоб він був доступний кожному. Тому сам курс можна пройти віддалено й у нас є різні ціни на програми. Кожен може обрати ту, яка йому ближча. Ознайомитись можеш тут. 

Скільки тривають курси smm?

Одразу ж після оплати ти отримаєш всі матеріали та доступ до курсу з контент-маркетингу від Кукурудзи. Так протягом 3 місяців зможеш опрацювати відео та конспекти. А в кінці матимеш змогу закріпити знання та скласти екзамен (за успішну здачу якого отримаєш сертифікат, що підтверджуватиме твою експертність в SMM).

Чого навчають на курсах smm?

Ми опрацюємо 5 модулів на різні теми, де ти отримаєш знання та корисні матеріали про стратегію, просування та віжуал, прокачаєш свої навички, оформиш портфоліо та навчишся вести комунікацію з клієнтами.

Програма курсу:

Тож якщо хочеш дізнатись більше про професію сммника, то Kukurudza з радістю все розкаже, покаже та пройде цей шлях з тобою. Бо ділимось лише тими механіками, які справді працюють та дають результат.

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

Іноді потрібно покрутити ручку радіоприймача, щоб спіймати потрібну хвилю