#Контент-маркетинг

як розкрутити інстаграм

Збережи свої гроші або дієві методи просування в інстаграм 2024

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

30 Квітня 2024

13 хв. читання

Курси за темою:

Вважаєш, у 2024 аудиторію можливо набрати лише через рекламу в блогерів-мільйонників та giveaway? А може хочеш дізнатись, як зробити так, щоб ведення інстаграм сторінки давало продажі та великі охоплення?

Зараз Kukurudza розвіє всі міти й розкаже, як дієво просувати сторінку в instagram не за всі гроші світу. Але перш ніж  дізнатись про ефективні методи, розберемось із тими, які вже не працюють.

Роби це, якщо хочеш нульові охоплення

Перше — накручуй підписників. 

Бо ж як розкрутити акаунт в інстаграмі? Заплатити за це. Швидко, не зовсім дешево, але сердито!

Насправді ж краще мати тисячу підписників, які є справді твоєю ЦА, аніж сторінку з десятками тисяч, де половина фейки, а інша половина — заблудлі душі.

Друге — накручуй ботів. 

Хочу мати багато фоловерів за малу ціну!

 Тут та ж історія. Вирішує не кількість, а якість. До того ж можна схопити бан.

Третє — бери участь в giveaway. 

Як швидко розкрутити інстаграм? О, стану спонсором giveaway і на мене швидко підпишеться багато нових людей!

Так, а потім вони виявляться не твоєю цільовою та почнуть відписуватись після закінчення конкурсу. Або ж набереш ботів і заріжеш собі охоплення та актив на сторінці. Можливо, навіть треба буде створювати новий профіль.

Четверте — використовуй вірусні хештеги. 

#рек #ховуврек #взаємнапідписка

Такі хештеги, особливо, якщо вони взагалі не пов’язані із темою поста, не дають активності та стануть тобі пустою витратою часу. 

П’яте — взаємна підписка.

Як розкрутити свій інстаграмЗнаю! Я підписуюсь на тебе, а ти на мене. 

В кращому випадку до тебе приходитиме не твоя цільова, бо першочергово на тебе підпишуться, щоб отримати й собі нового фоловера. Це не сприятиме органічному зросту твоєї сторінки.

Як підготувати профіль в Instagram для просування?

Перший крок — підключити бізнес-профіль Instagram

Це обов’язковий крок для будь-якого бізнесу чи особистого бренду. Завдяки цьому у тебе з’являться нові функції, зокрема статистика переглядів та відстежування реклами, що допоможе в аналізі. 

Перейти на інший обліковий запис можна в налаштуваннях в розділі «Акаунт»

Другий крок — підібрати відповідну назву та створити якісний аватар

Оформлення профілю — обличчя сторінки, тому цей момент не варто пропускати. Бо зустрічають по обгортці, правда ж? Залишаємо для тебе рекомендації для оформлення шапки профілю:

  • В полі для назви напиши свою нішу. Краще не пиши те ж ім’я, якщо воно вже є в нікнеймі.  До прикладу, не «Інтернет-магазин Стелла», а «Жіночі гаманці, сумки».

  • Підбери нікнейм, який буде легко запам’ятовуватись. Наприклад, не @stella933top, а @stella.store.

  • В описі додай конкретні переваги (власне виробництво), цифри (5 років досвіду), позиціювання (змінюємо уявлення про комфортний одяг), заклик до дії (отримуй знижку -15% за позначку в stories).

  • Для головного фото краще обери логотип бренду або портретне фото на нейтральному фоні, якщо в тебе експертний блог.

Як розкрутити інстаграм безкоштовно?

Це справді важче зробити, ніж у 2018 році, але все ж можливо. Зараз ми розглянемо деякі безкоштовні інструменти. 

Перший — додавати до кожної публікації актуальні хештеги

Зараз ми не про вірусні хештеги, а ті, які допомагають фільтрувати дописи чи знаходити підписнику те, що його цікавить. Також можеш навіть створити завдяки цьому інструменту підбірки.

Другий — працювати з геотегами

Такий метод збільшить охоплення допису завдяки тому, що він потрапить в добірку публікацій зі цією ж локацією. А якщо в тебе локальний бізнес, то це хороша можливість попадатись саме на твою цільову, тому не обов’язково всюди ставити геолокацію лише Україна, можеш й інші міста.  

Третій — створювати маски

Досить нестандартний спосіб просування сторінки в інстаграм. Проте складність полягає в тому, щоб створити справді красивий фільтр, який захочеться зберігати. 

Четвертий — використовувати взаємний PR в stories

Де є ще твоя ЦА? Правильно, в блогера, який працює в схожій ніші.  Зроби конкурента своїм другом та запропонуй йому взаємовигідний піар.

До слова, якщо в тебе магазин вечірнього одягу, то що тобі заважає прорекламувати магазин сумок та клатчів? 

П’ятий — влаштовувати спільні прямі включення

Прямий етер допоможе зблизитись з аудиторією. Можеш навіть практикувати спільні live-зустрічі зі цікавими персонами.

І не забувай попередньо попереджати підписників про етер.

Шостий метод — коментувати публікації в популярних профілях

Залишай коментарі на популярних акаунтах блогерів. Але вони мають бути справді влучні та цікаві, бо лише тоді людина перейде на твій акаунт.

Сьомий метод — публікуй reels

Так-так, сьогодні це один із найдієвіших способів просування, в який не потрібно вкладати кошти. Придумай класну ідею, сценарій, змонтуй відео та забирай свої топові перегляди.

А як розкрутити профіль в Instagram платно?

Таргетована реклама

Проте, щоб вона спрацювала, тобі потрібно спочатку упакувати шапку профілю, оновити хайлайти, наповнити стрічку контентом. Лише після цього можеш просувати допис в інстаграмі чи stories. Бо якщо користувача й зацікавить реклама, але коли він перейде на сторінку, ніщо не приверне його увагу, ти просто втратиш клієнта та гроші.

І пам’ятай про принцип WIN-WIN, коли ми «щось» обмінюємо на «щось».

Просувати акаунт через блогерів

Нативна реклама завжди викликає більше довіри, бо люди продають не прямо в лоб, а через рекомендацію. Тому можеш знайти інфлюенсера, який прорекламує твій продукт. 

Не обов’язково обирати саме блогера-мільйонника. Для початку виділи декількох людей у своїй тематиці, бо саме в них буде твоя ЦА. Запитай статистику, вартість, проаналізуй їхню подачу, підготуй рекламний макет та свій профіль, а вже тоді замовляй рекламу.

Влаштовувати розіграші

Влаштовуй невеличкі розіграші серед своїх підписників. До прикладу, на подарунок, товар чи послугу. 

Але розумій, таке потрібно робити не для того, щоб на акаунт підписалось більше людей (серед яких може бути взагалі не твоя ЦА). А щоб збільшити активність твоїх фоловерів. 

Ми обіцяли, що тут ти знайдеш багато корисностей та смачної інформації. Якщо тебе хвилює ще якесь питання або хочеш дізнатись більше про розкрутку інстаграму, то можеш написати Кукурудзі й ми організуємо консультацію, де все обговоримо. Бажаємо успіхів в кар’єрі та до нових зустрічей!

Хочеш отримувати 
найсвіжіші статті від нас?

Підпишись на наш Telegram-канал, аби нічого не проґавити та першим дізнаватися про свіженькі статті у блозі. Чесно-чесно, без води та спаму.

Підписатися

Авторка статті:

Дар'я Грищенко

Editor-in-chief of Kukurudza website blog

Іноді потрібно покрутити ручку радіоприймача, щоб спіймати потрібну хвилю