#Кейси

Як залучити аудиторію на 452% потужніше через контент

Як залучити аудиторію на 452% потужніше через контент? Acer Ukraine x Kukurudza

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

16 Січня 2024

12 хв. читання

В тебе є друг-айтівець, який розбирається в технічних штуках та пояснює людською мовою, чим той моноблок відрізняється від комп’ютера? Це ж саме можемо сказати про нашого головного героя!

Хто він такий?

Acer Україна — це бренд, що руйнує бар’єри між людьми та технологіями. І виробляє доступну та якісну комп’ютерну техніку та електроніку.

Acer Україна

Початок героїчної історії

Бар’єри між людьми та технологіями Acer сміливо руйнував, але настав час долати перешкоди вже між контентом та залученням. Так 3 роки тому розпочалась наша співпраця, яка успішно триває й донині.

Наше завдання полягає в тому, щоб створювати контентні механіки на взаємодію та залучення. Бо одну і ту ж інформацію можна подати по-різному, тож контент від головного офісу Acer ми поєднуємо з нашими дописами в такому форматі, який залучатиме аудиторію.

до і після Acer Україна

Також маємо підсвітити та розкривати переваги бренду й збалансувати контент. Тому ми міксуємо інформаційну та експертну подачу з розважальним і трендовим форматом.

Але навіщо це треба? Як згадували, одну і ту ж історію можна розповісти в різних варіаціях й отримати зовсім інші результати. Так сталось і з Acer. Дописи від головного офісу не набирають такі залучення, як наші. 

Але яка різниця та чому так?

Порівняй статистику дописів від нас та від головного офісу. А секрет полягає в механіках розповіді, за допомогою яких наш контент в середньому набирає на 452% більше взаємодії, аніж прості інформаційні пости від головного офісу.

Аналітика постів Acer Україна

Особливість контенту

Наша аудиторія дуже і дуже широка: айтівці, фрилансери, студенти, техногіки та початківці, ті, хто не мислить себе без техніки, і хто користується нею лише для перегляду фільмів тощо. 

Тож, як ти розумієш, їхні зацікавлення геть відрізняються, бо хтось надає перевагу експертному контенту, а інші — більш лайтовому. Наші дописи мають бути як тригерними, так і цікавими й універсальними.

А чи можливо поєднати непоєднуване? Можна! Навіть треба. Тож ми заміксували контент в рівних пропорціях та дійшли до балансу, який маємо зараз.

Особливість контенту Acer Україна

Кульмінація: який контент залучить аудиторію в 452% сильніше?

  • Дописи на взаємодію у коментарях. Багато лайків, звичайно, круто, але саме така взаємодія не лише просуває дописи, а й збільшує згуртованість ком’юніті.

Дописи на взаємодію у коментарях

  • Інтерактиви. Всі люблять проходити тести та виконувати різні завдання, а це також збільшує взаємодію в коментарях.

Інтерактиви

  • Меми. Розважальний формат, який відгукується аудиторії. Тут багато й казати не треба.

Меми Acer Україна

  • Розіграші. Подарунки люблять всі. І не лише на новорічні свята та дні народження.

Acer Україна. Розіграши

  • Інтеграція брендового контенту в розважальний. Тут про одну і ту ж інформацію, але в різних подачах. Бо ми продаємо не продукт, а його рішення.

Acer Україна. Інтеграція брендового контенту

  • Контент з блогером. Бо коли бренд має впізнаване обличчя — з ним хочеться взаємодіяти.

Acer Україна. Інфлюєнсери

Розв’язка: наші результати

Коли ми знайдемо найбільшу користь в інформації та піднесемо її цікаво для аудиторії — отримаємо високі залучення та взаємодію аудиторії. Суть не в тому, щоб продати саме товар. А щоб вписати його в середовище та розкрити переваги, чим цей продукт буде корисний аудиторії. 

Acer Україна. Аналітика акканту

Підсумки: який секрет великих залучень?

Acer Україна. Аналітика. ПідсумкиМи вже довго працюємо з Acer і на власному досвіді, зрозуміли: розповідати про продукт можна через різні типи контенту. Це не обов’язково мусять бути сухі технічні описи, і навіть їх можна оживити цікавими механіками, аби нікого не хилило подрімати.

Ми щодня тестуємо,  які формати працюють, а що навпаки, збирає менше залучення. Тож ми й далі продовжуємо тестувати, експериментувати та досліджувати нові механіки, якими будемо ділитися з тобою вже в нових кейсах.

Скоро зустрінемось!

Хочеш отримувати 
найсвіжіші статті від нас?

Підпишись на чат-бот,  аби нічого не проґавити. Чесно-чесно, без води та спаму.

Підписатися

Авторка статті:

Дарина Лоткова

Head of Kukurudza Agency

До кожного проєкту відносся так, наче він твій.

Дарина — одна із менторок на курсі з комплексного smm

Навчить аналізувати конкурентів та створювати круті стратегії.

9 модулів і 39 уроків

Від 0 до PRO просто про складне

7 live-етерів з експертами та нетворкінг-чат

Більше про курс