#SMM

Програми для монтажу відео на телефоні

8 найкращих програм для створення відео на телефоні

Авторка статті:

Наталя Онашко

Head of Media & PR Kukurudza

25 Вересня 2024

11 хв. читання

Тебе може зацікавити:

Якщо твоє відео не зачепить за перші 3 секунди, шанс потрапити в рекомендації зникне так само швидко, як морозиво у спеку. Тож навіть якщо звук і кадри ідеальні, треба ще це зібрати докупи, щоб втримати увагу глядача до останніх секунд.

Але в яких безкоштовних програмах для монтажу відео на телефоні це зручно робити? Ми не шукаємо легких шляхів і пішли в наш Закритий клуб, щоб дізнатися, які програми обирають SMM-спеціалісти. І ось вони — з плюсами та мінусами до кожної.

І сьогодні ти дізнаєшся, не лише в якому застосунку можна зробити повноцінний монтаж, а й де прибрати недоліки на шкірі та знайти ті самі смішні вставки з фільмів.

Програми для монтажу з базовим функціоналом

Inshot

Плюси:

Це одна з перших програм для монтажу відео, яка залишається актуальною й сьогодні. Її запустили 2015 року, але вона досі оновлюється, і тут з’являються нові фішки для монтажу. Що приємно, навіть у безплатній версії можна повноцінно редагувати відео, а саме:

  • Обрізати та вирізати відео;
  • Поєднувати кілька кліпів;
  • Додавати музику;
  • Редагувати швидкість;
  • Вставляти текст;
  • Змінювати формат відео під різні платформи (TikTok, YouTube);
  • Анімувати предмети;
  • Додавати різнопланові переходи;
  • Робити колірну корекцію тощо.

Мінуси:
Якщо тобі потрібно працювати зі слайдами картинок (хочеш зробити слайдшоу), краще використовувати VN (про нього розповімо далі). Бо Inshot трохи псує якість фото під час монтажу. Також тут є проблема зі звуком на фоні й не можна подавляти шум. 

Для кого: IOS та Android

VN

Плюси:
Ще одна програма, де можна повноцінно редагувати відео. І якщо ти тільки починаєш свій шлях у створенні контенту, то краще одразу розпочинати тут. Бо якщо в Inshot не вистачає деяких функцій, то тут є все, що треба. Тому для SMM менеджера — це редактор мастхев. 

Мінуси:
Безплатно можна створити лише 100 проєктів. Крім того, великі файли можуть завантажуватися досить довго, що не дуже зручно, коли працюєш із тривалими відео.

Для кого: IOS та Android

Програми для субтитрів

Caption

Плюси:
Тут можеш автоматично створювати субтитри для відео. Програма підтримує різні формати тексту і дозволяє налаштовувати швидкість появи субтитрів. Колись вона була улюбленою серед SMM-спеціалістів.

Мінуси:
Тут не можна завантажувати свої фірмові шрифти з брендбуку, тому доведеться користуватися тими, що є в програмі.

Для кого: IOS та Android

Verba

Плюси:
Ось і відповідь на питання «Чому була?». Бо у Verba можна не лише накладати автоматичні субтитри на відео, а й завантажувати шрифти з брендбуку, зберігати їх у шаблони й працювати з ними. Приємно те, що застосунок рідненький, український, і підтримує 50 мов.

Мінуси:

Щоб завантажити відео, доведеться переглянути рекламу або купити підписку (але це не така вже й проблема). Також користувачам Android не вдасться відчути переваги застосунку, бо він підходить лише для IPhone.

Для кого: IOS

Програми для корекції шкіри та вставок

Meitu

З монтажем розібрались, йдемо до програм для точкової корекції. В Meitu можна відредагувати шкіру (забрати висипання) та зробити кольорову корекцію. 

Мінуси:
Монтувати щось комплексне тут не зручно, тому це більше застосунок однієї функції — корекції. 

Для кого: IOS та Android

Vlipsy

Плюси:

Треба вставку або мем з культового фільму чи серіалу? Можеш знайти все в цьому застосунку.

Мінуси:

Окрім мемів і сценок з фільмів, більше нічого не знайдеш. Також мінус те, що підійде лише для користувачів IPhone.

Для кого: IOS 

Навчись створювати reels та монтувати відео на телефоні

Опануй мобільний монтаж на рівні PRO, та дізнайся, де шукати ідеї, як знімати кіношну картинку та писати сценарії для відео, які залітають в рекомендації.

Хочу на курс

Програми з фільтрами для відео

Tezza

Плюси:
Розібрались з монтажем, субтитрами та точковою корекцією, переходимо до фіналу — фільтрів. В Tezza є гарні естетичні фільтри та в стилі ретро: блюр, текстури, вінтаж тощо.

Мінуси:
Це додаток лише для фільтрів, тому для монтажу відео потрібно використовувати інші програми.

Для кого: IOS та Android

Prequel

Плюси:
Схожа історія — в Prequel є понад 800 ефектів і фільтрів, щоб зробити картинку як з кіно. 

Мінуси:
Цей застосунок не підійде для повноцінного редагування відео.

Для кого: IOS та Android

Висновки команди Kukurudza

Сьогодні есемемник може створювати й на телефоні справжні шедеври, тому тобі не обов’язково монтувати на комп’ютері, щоб отримати картинку як з фільму. Достатньо й телефону та декількох застосунків, щоб створити reels, яке залетить на мільйони переглядів. 

А ми розглянули програми для монтажу відео на телефоні, якими реально користуються SMM-спеціалісти. Тому ти тепер знаєш, який редактор краще підходить для базового монтажу, де можна прибрати висипання на носі, де накласти субтитри, а де знайти ті самі вставки з культових серіалів.

Але пам’ятай, головне — не інструмент, а те, як ти ним користуєшся. І якщо хочеш прокачати свої навички в монтажу відео чи навчитись монетизації інстаграм — приходь на наші курси смм. Бо якщо ми тут ділимось такою корисною інформацією, уявляєш, що дізнаєшся там? 

А щодо ведення соцмереж, то справжня магія відбувається тоді, коли СММ-стратегія та технічні можливості, поєднуються з твоєю креативністю. Тому не шукай чарівну пігулку — ідеального застосунку немає. Часом доведеться використовувати кілька одразу, бо монтаж — це базова навичка сучасного SMM-спеціаліста. Тож твори, а ми вже побігли. 

До нових зустрічей!

Авторка статті:

Наталя Онашко

Head of Media & PR Kukurudza

Ви ніколи не навчитеся чомусь, тільки слухаючи самих себе.

Наталя — одна із менторок на курсі з комплексного SMM

Розкаже все про сторітелінг та навчить збільшувати охоплення в соцмережах у декілька разів

Практика та теорія

Від 0 до PRO просто про складне

Live-етери з експертами та нетворкінг-чат

Більше про курс